Uiltje Corner in American BeerBar BeerTemple!

Uiltje Corner in American BeerBar BeerTemple!

We gaan even terug naar mei 2013. Al vier keer eerder was ik in Kopenhagen geweest en deze keer had mijn reismaatje Michel Ordeman van Jopen Brouwerij drie medewerkers meegenomen.

Met Tjebbe, Ruben en Robbert lulden we tijdens de Copenhagen Beer Celebration (Festival van Mikkeller) eindeloos over bier en proefden we veel verschillende bieren. Wat we toen nog niet wisten, is dat deze drie heren uiteindelijk allen werkzaam zouden zijn bij Uiltje Brewing.   

Robbert had in 2013 al zijn eigen brouwerij-onderneming en in 2014 daagde ik hem uit om samen voor het vijfjarig bestaan van de BeerTemple de lekkerste West-Coast Double India Pale Ale van Nederland te brouwen. De bedoeling was dat dit een eenmalig bier zou zijn, echter het tegendeel bleek waar. Momenteel is het één van de meest gewaardeerde double IPA van Nederland. Twee keer goud en één keer brons op de Dutch Beer Challenge en één keer goud en drie keer zilver bij de verkiezing lekkerste huisbier van Nederland (Entree Magazine).

Wat betreft hoppige bieren vind ik Uiltje Brewing veruit de beste brouwerij. In de BeerTemple kregen we dan ook steeds meer vraag naar Nederlandse hoppige bieren

In het verleden hebben we meerdere malen gekeken naar de mogelijkheid om samen een Uiltje bar in Amsterdam op te zetten. Helaas is dit er niet van gekomen maar nu hebben we een mooie oplossing. In de BeerTemple geven we een speciaal plekje aan deze bijzondere brouwerij: Uiltje Corner.

Als straks Corona de wereld heeft verlaten, gaan wij tien verschillende bieren tappen van deze mooie Nederlandse brouwerij (op het moment hebben wij er minimaal vijf). Als er één brouwerij in Nederland American style bieren kan brouwen voor ons dan is dat wel het Uiltje.

Ik proost dus op een mooie samenwerking en dat deze maar heel lang mag duren!

Proost!

 

Peter van der Arend

Uitbater American BeerBar BeerTemple

Amsterdam

Be the first to comment...
Leave a comment